Ο παγκόσμιος εμφύλιος πόλεμος...

 Στέφανος Ληναίος

  • A-
  • A+

«Οι αδίστακτες οικονομικές δυνάμεις που αναπτύσσονται ιλιγγιωδώς και οι περισσότερες πολιτικές εξουσίες, ιδιαίτερα της Ευρώπης, έρμαιο των ισχυρότερων τάξεων, με τρομάζουν... Φοβάμαι ότι ο Πολιτισμός βαίνει πια προς τη δύση του...»
Ευάγγ. Παπανούτσος

Τον ζούμε εδώ και πολύ καιρό. Οπως τον είχε προφητέψει ο Τζορτζ Οργουελ. Ενας παρανοϊκός, ανήθικος, εμφύλιος, οικονομικός, αλληλοσπαραγμός, ανάμεσα στις «συνεργαζόμενες» Μεγάλες Δυνάμεις... Με θύματα τις μικρές, κατακερματισμένες χώρες... Την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την πολιτισμική τους ταυτότητα... Και την... περιουσία τους φυσικά...

Τον είχε προβλέψει και ο δάσκαλός μας ο Παπανούτσος, το 1960: «Οι αδίστακτες οικονομικές δυνάμεις που αναπτύσσονται ιλιγγιωδώς και οι περισσότερες πολιτικές εξουσίες, ιδιαίτερα της Ευρώπης, έρμαιο των ισχυρότερων τάξεων, με τρομάζουν... Φοβάμαι ότι ο Πολιτισμός, βαίνει, πια, προς τη δύση του..»

Ο προκατασκευασμένος «σωτήριος» πόλεμος του Κόλπου ήταν η «ανεπίσημη» αρχή... Ο «ανθρωπιστικός» πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, η συνέχεια. Το Αφγανιστάν και το Ιράκ, η μεγάλη σφαγή... Η Συρία τώρα...

Και στη θαλασσινή γειτονιά μας, η κορύφωση. Το «σιγουρέψαμε» διαβάζοντας στη «Νιου Γιορκ Ριβιού», το 1990, σε μεγάλο άρθρο τού τότε συμβούλου του Κλίντον, καθηγητή Τζ. Κέναν:

«Αν οι Βαλκάνιοι ηγέτες δεν δεχτούν, με το καλό, την αναγκαία αλλαγή των συνόρων τους, είναι υποχρεωμένο το ΝΑΤΟ να την επιβάλει, οπωσδήποτε, με τη βία, για το καλό των λαών τους...»

Το κομψά, τότε, διατυπωμένο γερμανικό σχέδιο για Σύμφωνο Σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ολοκληρώνει τη νομιμοποίηση της βίας με μια... «ιεραποστολική» φρασεολογία:

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβει τους όρους ασφαλείας αυτής της περιοχής, ώστε ανεμπόδιστα να αναπτυχθούν οι μεγάλης κλίμακος επενδύσεις μας...»

Και η κ. Ολμπράιτ έδωσε και το «μεταφυσικό» στίγμα της νέας «κοσμοσωτήριας» χιλιετίας που έρχεται, σε άρθρο της, 1993, στο αμερικανικό περιοδικό «Φόρεϊν Αφέαρς». «Εμείς οι Αμερικάνοι, οραματιζόμαστε μια Νέα Γένεση, για να κάνουμε ευτυχισμένες όλες τις επόμενες γενιές... Και θα το κατορθώσουμε με οποιονδήποτε τρόπο...»

Ποιος αμφιβάλει λοιπόν ότι ο 3ος παγκόσμιος, οικονομικός, εμφύλιος αυτή τη φορά, πόλεμος, άρχισε... Στο μόνο που θα μοιάζει με τον 1ο και το 2ο θα είναι τα ιλιγγιώδη τρισεκατομμύρια που θα κερδίζουν οι πλουσιότερες χώρες της Γης από τα νέα τρομακτικά όπλα που θα ισοπεδώνουν τις φτωχότερες..

Και τα... σούπερ μοντέρνα «υλικά οικοδομών» που θα χρειάζονται για την ανοικοδόμησή τους... Και στα περισσότερα χρηματιστήρια, οι μετοχές των «κατασκευαστών» να ανεβαίνουν στα ύψη...

Σ’ αυτό που δεν θα μοιάζει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος με τους άλλους δυο είναι τα στοιχεία ταυτότητας των «εχθρών», η έκταση των πολεμικών μετώπων και τα κυρίαρχα όπλα τους.

Δεν θα υπάρχουν συμμαχικά ή εχθρικά στρατεύματα και φίλες ή εχθρικές χώρες... Ούτε η πάλαι ποτέ Ανατολή - Δύση... Θα υπάρχει μια και μόνο Παγκόσμια Τράπεζα, σε όλο τον κόσμο, με μοναδικούς μετόχους, τους «Μεγάλους» της Γης.

Ο κύριος στόχος τους θα είναι, με οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, να αυξήσει ο καθένας τις μετοχές τους.

Και ανάλογα με τα τρομακτικά συμφέροντα τους, άλλοτε φανερά και άλλοτε στα ύπουλα, οι μεγάλες χώρες, με ΝΑΤΟ ή χωρίς ΝΑΤΟ, πάντα, θα βγάζει η μία το μάτι της άλλης... Κι ο ΟΗΕ μαζί με το Συμβούλιο Ασφαλείας θα νομιμοποιούν, εκ των υστέρων, τα πάντα...

Δεν θα υπάρχουν μεγάλα πολεμικά μέτωπα. Μόνο μικρές εστίες, για δοκιμές νέων όπλων, με τρισεκατομμύρια κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών.

Και για κάποιους απαραίτητους εκβιασμούς για την οικονομική εξόντωση των μικρών χωρών... Αυτό ακριβώς που γίνεται εδώ και καιρό στη γειτονιά μας... Τα κυρίαρχα όπλα τους θα είναι, πια, το Χρήμα και τα ΜΜΕ...

Τα μεγάλα «στρατόπεδα» θα είναι οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια...

Που θα ανοίγουν, θα κλείνουν, θα ξεπουλιούνται, θα ενώνονται, θα χωρίζουν, θα πεθαίνουν και θα ξαναζωντανεύουν, ανάλογα με τα «τερτίπια» των καιρών.

Οι χώροι «εκτόξευσης» θα είναι τα δικά τους ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και το ΙΝΤERNET, «σκοτώνοντας» όχι το σώμα μας αλλά το μυαλό μας. Και «θεωρητικοί» τους, κάποιοι «δοτοί», με το αζημίωτο βέβαια, διανοούμενοι, πολιτευτές, επιστήμονες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Εκτός κι αν μας προφτάσει ο νέος άνευ ταυτότητας Αρχιτραπεζίτης, ο Μέγας κορονοϊός και μας εξαφανίσει ΟΛΟΥΣ:.. Τράπεζες, Τραπεζίτες και Πελάτες...

Κυρίες και Κύριοι, ο αδίστακτος, παγκόσμιος, οικονομικός, εμφύλιος, πόλεμος, άρχισε... Ας μεταμορφωθούμε, λοιπόν, όλοι μας, σε τέλειους υπαλλήλους των ισχυρών της Γης... Και ιδιαίτερα όλοι αυτοί που έχουν εκλέξει μερικούς, σημερινούς, παράφρονες, ηγέτες «Σωτήρες»!!!

Ελπίζοντας ότι το συντομότερο δυνατό θα καταλήξουν και αυτοί στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας, όπως όλοι οι προηγούμενοι «Σωτήρες...»...

Αμήν και πότε!!!



efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PDF ΒΙΒΛΙΑ ,ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..

Κοινωνική δομή στην Αρχαία Σπάρτη