Τράγκας Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι Χούντα. Φέρνει εθνική καταστροφή. ο γερμανόφιλος και δωσίλογος πρωθυπουργός αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος,


Μεταφόρτωση: Μεταφορτώθηκαν 690829 από 690829 byte.



Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι Χούντα. Φέρνει εθνική καταστροφή. Είναι μαριονέτα των ξένων. Σιγά σιγά δικαστικό σώμα, αντιπολίτευση, και Τύπος, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο γερμανόφιλος και δωσίλογος πρωθυπουργός αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος, καταπατά ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες με την ανοχή της επιλεγμένης από τους Γερμανούς κυρίας Σακελλαροπούλου, γνωστή για την αγάπη της και την συμπάθειά της προς την εταιρεία χρυσού της Χαλκιδικής και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επιβολή δικτατορίας και ολοκληρωτικού καθεστώτος εκ μέρους του ημιπαράφρονα και ανθρώπου των Γερμανών Μητσοτάκη. Δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν ότι γίνεται κατάχρηση εξουσίας και καταπατάται το Σύνταγμα με την καθολική απαγόρευση συναθροίσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών σε κείμενό της αναφέρει: «Παραβιάζεται το άρθρο 11 παρ.2 το οποίο ορίζει ότι ‘υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…’.
Η γενική απαγόρευση δεν παύει και αυτή να αφορά συγκεκριμένη συνάθροιση η οποία έχει εξαγγελθεί για ορισμένο τόπο και χρόνο με το ένα ή άλλο περιεχόμενο. Δεν μπορεί να επεκταθεί σε απαγόρευση και κάθε άλλης συνάθροισης σε ολόκληρη γεωγραφική περιοχή (πχ σε Νομό ή πολύ περισσότερο σε όλη την Επικράτεια), διότι τούτο θα ισοδυναμούσε με αναστολή της ισχύος του άρθρου 11 του Συντάγματος κάτι που μόνο στις έκτακτες συνθήκες του άρθρου 48 του Συντάγματος (κατάσταση πολιορκίας) μπορεί να συμβεί (Σβώλου/Βλάχου, Το Σύνταγμα της Ελλάδος , Β’ , 1955, 228 και σε Κ. Χρυσόγονο, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, έκδ. 2006, 489).
Η δε ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος, την οποία επικαλείται η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορά στη λήψη ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της ελεύθερης κίνησης (πχ θέση σε καθεστώς καραντίνας συγκεκριμένου πολίτη) και δεν βρίσκει έδαφος εφαρμογής στις μαζικές υπαίθριες συναθροίσεις για τις οποίες προβλέπει αποκλειστικά και μόνο το άρθρο 11.
Επιπρόσθετα θα πρέπει να τονιστεί, ότι για τις συναθροίσεις κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου όπως και της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 του ΠΔ 73/2020 που εκδόθηκε για τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του ν. 4703/2020, δεν οφείλεται γνωστοποίηση στις Αρχές.
Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί».
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου ξεσηκώνεται καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία που επιβάλλεται με πρόσχημα τον covid19. Ήδη η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή» αποκαλύπτει ότι ο Μητσοτάκης μετατρέπει το Μαξίμου σε Καγκελαρία: «Η ιδέα της διακυβέρνησης μέσω μιας «καγκελαρίας», δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς υπουργούς που θα νιώθουν ως μέλη μιας ομάδας με ιδιοκτησία επιτυχιών και αποτυχιών»
Διαβάστε όλο το άρθρο μου στο Crash on line ,παρακάτω. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PDF ΒΙΒΛΙΑ ,ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..

Κοινωνική δομή στην Αρχαία Σπάρτη