Η δικτατορία των λοιμωξιολόγων

 



«Αν χρειαστεί λοκντάουν θα γίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Αττική τότε πάμε αναμφίβολα για λοκντάουν. Τα μέτρα θα χρειαστούν μια εβδομάδα δέκα ημέρες για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν τότε το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών».




Όχι φίλοι μου, η παραπάνω απειλή (πως αλλιώς να την πω;) δεν είπώθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας, ή έστω, τον υπουργό Υγείας. Τα λόγια αυτά εκστομίστηκαν σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” από τον Νίκο Σύψα, μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό (ή κάτι τέτοιο). Μάλιστα, στην ίδια εκπομπή ο κ. Σύψας έκρινε σκόπιμο να νουθετήσει της νεοέλληνες γονείς σχετικά με τον τρόπο που θα φέρονται στα παιδιά τους όσο διαρκέσει η φοβερή και τρομερή πανδημία που έχει στοιχίσει στην Ελλάδα μας περίπου όσους Σπαρτιάτες εφόνευσε ο Ξέρξης στις Θερμοπύλες λέγοντας το θεσπέσιο: “Στο σπίτι, φυσικά, δεν το αγκαλιάζουμε και δεν το φιλάμε, αν μας πλησιάζει το παιδί που πηγαίνει σχολείο φοράμε τη μάσκα μας”. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος Σύψας επανέλαβε πως τα παιδιά τέτοια ηλικίας δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό ούτε είναι πιθανό να κολλήσουν κάποιον άλλο. Παλιότερα δε, είχε υποστηρίξει πως η μάσκα πρέπει να επιβληθεί στα παιδιά για να “συνηθίσουν”. Γιατί στο μέλλον που ονειρεύεται ο Σύψας οι πάντες θα κυκλοφορούν με μάσκες και δεν θα αγγίζουν ο ένας τον άλλον μην και κρυολογήσουν.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ποιος είναι αυτός ο Σύψας ρε παιδιά; Τον ξέραμε κι από χθες; Ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, που θα έλεγε και ο αείμνηστος Γιώργος Κατσιφάρας, τον γνωρίζει; Είναι γιατρός λέει… Και τους γιατρούς, λέει, πρέπει να τους ακούμε γιατί έχουν σπουδάσει εξήντα χρόνια το αντικείμενο, λέει και ξέρουν. Αύριο δηλαδή μπορεί από τους λοιμωξιολόγους να πάρουν τη σκυτάλη οι ογκολόγοι και να πουν απαγορεύονται με έναν νόμο και ένα άρθρο το αλκοόλ, το κάπνισμα, τα σουβλάκια και τα burger γιατί είναι καρκινογόνα. Και 5000 ευρώ πρόστιμο στους παραβάτες. Φαντάζομαι θα το δεχτούμε και αυτό, ε;

(Εννοείται πως όλα αυτά φυσικά δεν ισχύουν για γιατρούς τύπου Ιωαννίδη, Βόβολη κλπ που τολμούν να αμφισβητούν πως ο κορονοϊός είναι ένα κράμα πανούκλας, χολέρας και AIDS μαζί. Αυτοί είναι ψεκασμένοι αλμπάνηδες και πρέπει να τους αποκλείσουμε από τον δημόσιο λόγο).

Πέρα από όλα αυτά όμως, θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα: Αυτός ο Σύψας είχε κατέβει στις εκλογές; Τον ψηφίσαμε; Γιατί εγώ Σύψα δε θυμάμαι. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Φώφη, Λεβέντη ναι. Σύψα όχι. Με ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ λοιπόν αποφασίζει αυτός ο κύριος να μπει λουκέτο στη χώρα; Με ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ προστάζει τη συρρίκνωση της οικονομίας, την βύθιση ενός ολόκληρου λαού σε κατάθλιψη, και την ψυχολογική εξόντωση των παιδιών μας; (Εντάξει, των δικών σας- εγώ δε έχω και πάλι καλά με αυτούς που μπλέξαμε).

Εγώ ξέρω πως εν καιρώ δημοκρατίας τις αποφάσεις τις παίρνει ο επικεφαλής της κυβέρνησης ή η βουλή. Όταν τις παίρνει κάποιος άσχετος τότε απλώς δεν έχουμε δημοκρατία. Αλλιώς λέγεται.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο και παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση τα έχει κάνει άρτσι μπούρτζι και λουλά η “επίδοση” της Ελλάδα στην πανδημία του κορονοϊού παραμένει αξιοζήλευτη. Με εξαίρεση 2-3 μικρές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και την Κύπρο που είναι νησί η χώρα μας παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό νεκρών ανά κατοίκους σε όλη την Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο νέου lockdown (κάτι το οποίο δε συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου εκτός ίσως από το Ισραήλ του, όχι ιδιαίτερα δημοκράτη, Νετανιάχου) φέρνοντας την Ελλάδα ένα βήμα από την οριστική της καταστροφή σε όλα τα επίπεδα.

Δυστυχώς, έχουμε την ατυχία να μας κυβερνά ο πιο άβουλος πολιτικός της μεταπολεμικής ιστορίας. Ένας άνθρωπος που άγεται και φέρεται από ανεπαρκείς συμβούλους έως και τον τελευταίο υστερικό χρήστη των σόσιαλ μίντια. Ένας άνθρωπος που ετοιμαζόταν να κλείσει τα θέατρα και τους χώρους συναυλιών, πετυχαίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στον Πολιτισμό τούτης της χώρας και άλλαξε γνώμη επειδή απλώς τον “έψησε” ένας φίλος του ηθοποιός (ας είναι καλά ο άνθρωπος). Ένας άνθρωπος που ετοιμάζεται να οδηγήσει τον λαό του στον χαμό. Από τον απλό υπάλληλο που θα χάσει τη δουλειά του έως τον επιχειρηματία που θα αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του. Από τον καρκινοπαθή που -τρομοκρατημένος από την προπαγάνδα των ΜΜΕ- θα φοβηθεί να επισκεφτεί εγκαίρως τον γιατρό του έως τον απλό συμπολίτη μας που θα βάλει τέλος στη ζωή του μπροστά στον εφιάλτη την οικονομικής κρίσης που αναπόφευκτα θα ακολουθήσει.



the caller.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PDF ΒΙΒΛΙΑ ,ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..

Κοινωνική δομή στην Αρχαία Σπάρτη