Τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας με την Τουρκία Ενέκρινε η Βουλή της Αλβανίας

Τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας με την Τουρκία Ενέκρινε η Βουλή της Αλβανίας

Στην έγκριση του πρωτοκόλλου εφαρμογής της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία προχώρησε το κοινοβούλιο της Αλβανίας στις 23 Ιουλίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της την Παρασκευή η τουρκική εφημερίδα Hurriyet
Η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε με 105 ναι, 4 όχι και 4 αποχές, σύμφωνα με το Αλβανικό Συμβούλιο Υπουργών, αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία για την αγορά προϊόντων 100% γηγενών στην Τουρκία και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.
Σε ομιλία της πριν από την ψηφοφορία, Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Αλβανίας και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι το αλβανικό Kοινοβούλιο έχει εγκρίνει 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.
«Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, έχει υποστηρίξει σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εφοδιαστικής, σύμφωνα με το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας», δήλωσε η Γκεμπρέα.
«Ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνοι μας σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας. Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την ανταπόκρισή μας στις πολιτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PDF ΒΙΒΛΙΑ ,ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..

Κοινωνική δομή στην Αρχαία Σπάρτη