Απόδειξη οργής! Στο 24% από σήμερα ο ΦΠΑ!

Απόδειξη οργής! Στο 24% από σήμερα ο ΦΠΑ!





"Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει πάρα πολύ την επιχείρηση μας. Δεν θα αντέξουμε". Με αυτή τη φράση εκφράζουν κραυγή αγωνίας χιλιάδες επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα σχετικά με την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ κατά 1%, που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, 1 Ιουνίου.

Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση έρχεται να προστεθεί στο "μπαράζ" αυξήσεων σε πολλά είδη και υπηρεσίες, που ξεκινάει με το "καλήμερα" του πρώτου μήνα του καλοκαιριού.
Τι σημαίνει όμως η αύξηση του ΦΠΑ για δεκάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων, συνταξιούχους και ανέργους; "Αντί να μας τα πάρουν από τους μισθούς και τις συντάξεις μας τα παίρνουν από τον ΦΠΑ", είναι η απάντηση τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.



Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καφετεριών, που μίλησαν στο Newsit.gr, ανέφεραν πως "αυτό δεν μπορούμε να το περάσουμε στον πελάτη και πρέπει να το απορροφήσουμε". Δεν διστάζουν ακόμη να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη μείωση του προσωπικού τους. "Καταλαβαίνω πως επηρεάζει πάρα πολύ μέχρι και τη μισθοδοσία μας. Θεωρώ πως δεν θα αντέξουμε. Η εστίαση είναι ένα κομμάτι που ακόμη προχωράει. Θεωρώ πως η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό", προσθέτει ο υπεύθυνος ενός καταστήματος.
"Τα χειρότερα είναι αυτά που έπονται. Αυτά που θα έρθουν στη συνέχεια. Το 1% θα το απορροφήσουμε και αυτό. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κάτι. Μία από τα ίδια", αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης μικρής καφετέριας.


Συνταξιούχοι: Η αύξηση του ΦΠΑ είναι σαν τη μείωση των μισθών και των συντάξεων
Συνταξιούχοι που απολάμβαναν τον πρωινό τους καφέ στην πλατεία Κοτζιά, έκαναν λόγο για "ακόμη ένα τραγικό μέτρο της κυβέρνησης". "Κάνουν αύξηση στον ΦΠΑ και είναι σαν να κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι ακριβώς το ίδιο", μας λέει ένας συνταξιούχος.
"Η κατάσταση φυσικά και χειροτερεύει δεν πάει προς το καλύτερο. Αυτοί εδώ είναι χειρότεροι από τους άλλους. Άλλα λέγανε άλλα κάνανε", τονίζει συνταξιούχος στην κάμερα του Newsit.gr.


Πολίτες και άνεργοι: Υπάρχει κάτι καλό; Από το κακό στο χειρότερο πάμε
Άνεργοι και απλοί πολίτες θεωρούν πως το μέτρο θα τους επιβαρύνει και πως θα προστεθούν νέα βάρη στην τσέπη τους. "Η κατάσταση χειροτερεύει. Η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα φέρει κατι θετικό. Αποκλείεται θα χειροτερέψει την κατάσταση", αναφέρει ηλικιωμένη βγήκε μαζί με τον σύζυγο της για την πρωινή τους βόλτα στην Ερμού.
"Θα σταματήσουμε να αγοράζουμε προϊόντα. Δεν θα μπορούμε. Θα αναγκαστούν να πάρουν κι άλλα μέτρα. Δεν πρόκειται να πιάσουν αυτά τα ποσά που ζητάνε", συνεχίζει.
Μία άνεργη κοπέλα ανέφερε πως, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, η κατάσταση είναι χάλια, λέγοντας πως "δεν τα βγάζω εύκολα πέρα". "Στην καθημερινότητα μου συμβαίνει ότι συμβαίνει σε όλους", υπογραμμίζει.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PDF ΒΙΒΛΙΑ ,ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..

Κοινωνική δομή στην Αρχαία Σπάρτη