Φραγκολεβαντινισμός...η αιτία του νεοελληνισμού!
Ο ελληνικός τρόπος ζωής ανέκαθεν διέπονταν από την διαλεκτική σκέψη(Πυθαγόρας-Ηράκλειτος) και τον ιδεαλισμό. Ο «δυτικός» τρόπος ζωής, διέπονταν από τον ορθολογισμό και τον άκρατο υλισμό. 
Με την έλευση της «αναγέννησης» η αρμονία «πνεύματος-ύλης» αντικαταστάθηκε από την καρτεσιανή λογική και τον ρατσιοναλισμό.
Ο άνθρωπος «τετραγωνίστηκε»...όπως και η λογική του, τα αγάλματα δεν παρουσιάζουν «σώματα» όπως στην αρχαία Ελλάδα, αλλά «κορμιά», κλπ...
Με την «αναγέννηση» δημιουργήθηκε σιγά σιγά το κίνημα των εγκυκλοπαιδιστών, ένα κίνημα μασόνων διανοούμενων, οι οποίοι ήταν οι προάγγελοι του επίσης μασονοκίνητου διαφωτισμού, με τον διαφωτισμό έχουμε την δημιουργία των εκφυλιστικών πολιτικών ιδεολογιών του φιλελευθερισμού και του αστικού σοσιαλισμού(προάγγελος του μαρξισμού). 
Μετά από αυτή την μικρή εισαγωγή, φτάνουμε στην σημερινή Ελλάδα, όπου οι πάντες ψάχνουν τα αίτια παρακμής της κοινωνίας αλλά κανείς δεν μπορεί να τα προσεγγίσει, η απάντηση λοιπόν βρίσκεται...στη δύση. Οτιδήποτε διαβρωτικό εμφανίζεται ειδικά μεταπολεμικά στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα, είναι ο εισαγόμενος «δυτικισμός» που απορρέει από τους Φράγκους διαφωτιστές. 
Έχουμε και λέμε:
-αντιρατσισμός.
-αντικληρικαρισμός.
-αθεϊσμός.
-μοντερνισμός.
-gay parades.
-γάμοι ομοφυλοφίλων.
-δικαιώματα ομοφυλοφίλων, κτηνοβατών, παιδόφιλων.
-οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες.
-εκπόρνευση των ηθών.
-αλκοολισμός.
-κρεατοφαγία
-σιωνισμός(οι εβραίοι «ανδρώθηκαν» οικονομικά στην Ιταλία με τους πάγκους(banks) που τόκιζαν. Στην Ελβετία έκαναν το πρώτο σιωνιστικό συνέδριο. Στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη βρίσκονται οι περισσότερες επιχειρήσεις-κολοσσοί τους, κλπ)
-παγκοσμιοποίηση
-επίθεση στο έθνος, στον θεσμό της οικογένειας και της παράδοσης...και πολλά άλλα!
Μετά από όλα αυτά όσο και αν φαίνεται παράξενο έχουμε την εξής σημερινή εικόνα του νέου...ο οποίος ζει με το i-phone, το ιnstagram, τις selfie φωτογραφίες, το «Game Of Thrones»(δεν θα προτιμήσει να δει ελληνικό κινηματογράφο του 60'). Πίνει ουίσκι και μοχίτο(μια ελληνική μπύρα προφανώς είναι για τους οπισθοδρομικούς). Κατηγορεί τους μοναχούς ότι είναι τεμπέληδες και άχρηστοι, ενώ ο ίδιος ζει με το χαρτζιλίκι του πατέρα του και φυσικά αν του πει κάποιος να ζήσει έστω μια εβδομάδα σαν μοναχός (δηλαδή να ξυπνάει από τις τέσσερις τα χαράματα, να κάνει νηστεία, να πάρει την τσάπα να τσαπίσει τα χωραφάκια της μονής, να μην έχει το βράδυ clubbing αλλά προσευχή, κλπ...)μάλλον θα βάλει τα κλάματα από την πρώτη μέρα. Διαδηλώνει για τα δικαιώματα του κάθε έκφυλου και του κάθε εισβολέα, αλλά για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου δεν θα διαδηλώσει. Τιμάει τους εαμοβούλγαρους σφαγείς αλλά δεν τιμάει τους Θερμοπυλομάχους, τους Σαλαμινομάχους, τους μακεδονομάχους, τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, κλπ. Είναι ενάντια στην Ορθοδοξία ως δήθεν οπισθοδρομικής θρησκείας, αλλά είναι υπέρ του ισλαμισμού. Θα κατεβεί στην πορεία των άεργων ακριβοπληρωμένων συνδικαλιστών για το «δίκιο του εργάτη» αλλά ο ίδιος ποτέ δεν θα καταδεχθεί να πιάσει κάποια παραγωγική δουλειά παρά μόνο διευθυντής σε κάποιο γραφείο. Σαν κλασικός νεοέλληνας θα πει ότι οι Ευρωπαίοι είναι πρότυπο και ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουμε προσφέρει τίποτα, ξεχνώντας ότι όταν εμείς προσφέραμε ποιητές σαν τον Σικελιανό και τον Παλαμά, γιατρούς σαν τον Παπανικολάου, μαθηματικούς σαν τον Καραθεοδωρή, μουσικούς σαν τον Παπαθανασίου...οι Ευρωπαίοι προσφέρουν «κοντσίτες» και απατεώνες σαν τον Άινσταϊν, κλπ...
Το συμπέρασμα είναι το εξής...όσο πιο πολύ αφήνουμε τον «δυτικισμό» να μας επηρεάζει, τόσο πιο πολύ ο Έλληνας θα «απομακρύνεται» από τους προγόνους του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PDF ΒΙΒΛΙΑ ,ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..

Κοινωνική δομή στην Αρχαία Σπάρτη