O Tσαμπουκάς του Πιλότου που τσάκισε τους «δήθεν στο…έδαφος»!

 « Έλληνες σηκώστε το κεφάλι ψηλά »newego_LARGE_t_420_54415911
  Του Π. Λιβανίδη

 Το μήνυμα ελπίδος , εθνικής αξιοπρέπειας και μαχητικότητας , που περίμενε από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο Ελληνικός λαός , που δοκιμάζεται από την οικονομική κατοχή του σήμερα , του το έδωσε όχι ένας επώνυμος , αλλά ένας πολεμιστής πιλότος των F-16 , επειδή απλά μίλησε με την ψυχή του.

 Οι εθνικές παρελάσεις δεν γίνονται μόνο για να τιμήσουμε τους ήρωες προγόνους μας , που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της πατρίδος μας.
Γίνονται και για να εξυψώσουν το εθνικό μας φρόνημα , το ηθικό και για να αισθανθούμε υπερήφανοι για τις άξιες μας και τις αποτελεσματικές σύγχρονες στρατιωτικές μας δυνάμεις. Γι’ αυτό και ο λαός με χαρά συνήθιζε να συναθροίζεται στα πεζοδρόμια , για να παρακολουθήσει με υπερηφάνεια την αξιοσύνη της νέας γενιάς , αποκτώντας και το πολύτιμο αίσθημα ασφαλείας.
Δυστυχώς όμως οι εθνικές μας παρελάσεις τα τελευταία χρόνια δεν εκπληρώνουν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα σταμάτησαν την παρουσία των μηχανοκινήτων μονάδων ( τάνκς κλπ ) από τις εθνικές παρελάσεις για λόγους οικονομίας ! Ενώ κάποιοι άλλοι φθάνουν στο σημείο να ζητούν την παύση των εθνικών παρελάσεων παράλληλα με αυτούς που θέλουν να αποδυναμώσουν την πατριωτική μνήμη , με τη συστηματική παραποίηση της Ελληνικής ιστορίας. Ενώ κάποιοι άλλοι διεθνιστές των « δημοκρατικών δυνάμεων » συκοφαντούν την ύπαρξη των παρελάσεων αποδίδοντας τη συνέχισή τους – ψευδώς – ως κατάλοιπο της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά
Ευτυχώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντιλαμβανόμενος ότι η ανύψωση του ηθικού δεν μετριέται με μερικές χιλιάδες Ευρώ που χρειάζονται για τα καύσιμα , επανέφερε τα μηχανοκίνητα και τις πτήσεις για αεροσκάφη και ελικόπτερα.
 Παρελάσεις για λίγους !
 Οι εθνικές παρελάσεις όμως σήμερα , δεν έχουν την υφή των παλαιών αφού πραγματοποιούνται με τρομερά μέτρα αστυνόμευσης και απομάκρυνση του κόσμου , με την τοποθέτηση σιδερένιων φραγμάτων , τοποθέτηση κάγκελων , καθώς και την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών προκειμένου ο λαός να μείνει μακριά από τους επισήμους γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις αποδοκιμασίας προς τους κυβερνώντες. Είναι μέτρα αστυνόμευσης που δεν υπήρχαν ούτε σε χρόνια δικτατορίας.
Οι παρελάσεις από λαϊκές γιορτές που έδιναν στον λαό χαρά και αίσθηση εθνικής τιμής , υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας μετατράπηκαν σε μια τυπική εκδήλωση μόνο για τις επίσημες αρχές. Μια εκδήλωση που στερεί από τους γονείς τη χαρά να καμαρώσουν τα παιδιά τους που παρελαύνουν με υπερηφάνεια για να τιμήσουν την πατρίδα τους.
 Τα τηλεοπτικά λάθη
 Μια σειρά όμως και άλλων ενεργειών αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις εθνικής ανάτασης , τις εθνικές παρελάσεις. Είναι μια σειρά από λάθη που σε κάνουν να αναρωτιέσαι εάν γίνονται από άγνοια ή από επαγγελματική ανεπάρκεια κάτι που δεν συνέβαινε σε παλαιότερα χρόνια.
Οι εκφωνητές που περιγράφουν την στρατιωτική παρέλαση, ως επί το πλείστον με το ύφος τους δεν μεταδίδουν στους θεατές καμιά αίσθηση εθνικού παλμού , ενώ κάνουν συχνά λάθη λεκτικά χωρίς τον σωστό συντονισμό της εικόνος που βλέπουμε στους δέκτες της τηλεόρασης με αυτά που περιγράφουν.
Έτσι στην παρέλαση την ώρα που βλέπαμε τους απογόνους των Μακεδονομάχων ( 1904 – 1908 ) ακούγαμε περιγραφή για τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης!
Όταν γινόταν περιγραφή για όπλο των Διαβιβάσεων που παρήλαυνε , βλέπαμε τα ασθενοφόρα του Υγειονομικού.
Το πλέον εντυπωσιακό της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2014 ήταν η επίδειξη δεξιοτεχνίας και ικανότητος από τους χειριστές των F-16 της πολεμικής μας αεροπορίας , που δυστυχώς όμως ο τηλεοπτικός σκηνοθέτης δεν φρόντισε να τοποθετήσει μια κάμερα αρκετά υψηλά ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει σωστά τους αριστουργηματικούς και επικίνδυνους ελιγμούς του πιλότου μας Σωτήρη Στράλη , που δεχόταν μέχρι και 9 G πίεση. Έτσι βλέπαμε από αδυναμία τηλεοπτικής κάλυψης , τα κλαδιά και τα φύλλα των δένδρων ή ένα γενικό πλάνο του δρόμου της παρέλασης ή την εξέδρα των επισήμων.


 Τα πολιτικά μηνύματα
 Ελλιπή όμως και γενικόλογα χωρίς να λένε την αλήθεια , που θα συγκινήσουν τον απλό Έλληνα πολίτη , ήταν και τα μηνύματα των πολιτικών μας
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας είπε ότι « Θα ξεπεράσουμε την κρίση », « Όλοι μαζί υποφέρουμε»! και ότι « Η κρίση δεν θα μας νικήσει ».
O αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τραγάκης μας μίλησε πολύ σωστά για τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα και ότι ο Ελληνικός πληθυσμός που γονατίζει κάτω από τις επιπτώσεις του, χωρίς όμως να τολμήσει να προσδιορίσει τον εχθρό.
Κανείς δεν μας ονομάτισε ποιοι συγκεκριμένα είναι οι σημερινοί εχθροί. Ποιες είναι οι πράξεις αντίστασης και το κυριότερο ποιο είναι το σύγχρονο ΟΧΙ και πότε θα ειπωθεί.
Ποια από τις σημερινές Ελληνικές κυβερνήσεις το είπε ή θα το πει ; Και πότε ;
 Το μήνυμα ελπίδος
 Το μήνυμα της εθνικής αξιοπρέπειας και της ελπίδος όμως ήρθε από τον Έλληνα πιλότο του F-16 , τον Σωτήρη Στράλη , που έκανε τους επικίνδυνους ελιγμούς δεξιοτεχνίας και που καθημερινά καλείται να δώσει και τη ζωή του εάν χρειασθεί, προκειμένου να υπερασπιστεί την Ελληνική επικράτεια στο Αιγαίο.
Αποχαιρετώντας τους παρευρισκόμενους στην παρέλαση αναφώνησε από την καρδιά του « Έλληνες σηκώστε το κεφάλι ψηλά » .
Είναι το πιστεύω ενός πολεμιστή που είναι έτοιμος να θυσιάσει την ζωή του προκειμένου η Ελλάδα , η πατρίδα μας να υπάρχει ελεύθερη. Ήταν μια κραυγή ψυχής , που άγγιξε κάθε απλό Έλληνα που σήμερα ζει κάτω από τις συνθήκες φόβου και ανασφάλειας που μας επέβαλε η σύγχρονη οικονομική κατοχή των σκοτεινών ξένων και εντόπιων συμφερόντων.
Έλληνες σηκώστε το κεφάλι ψηλά και πολεμήστε! Υπάρχουν ακόμη
Έλληνες που πιστεύουν στο Ελληνικό έθνος και είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα μας. Ελάτε να ενωθούμε , να γίνουμε πολλοί , να νικήσουμε τον νέο επίδοξο κατακτητή. Ας αγωνιστούμε με την ίδια ψυχική δύναμη των πιλότων μας γι΄ αυτό « Έλληνες σηκώστε το κεφάλι ψηλά »


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PDF ΒΙΒΛΙΑ ,ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..

Κοινωνική δομή στην Αρχαία Σπάρτη